måndag, februari 25, 2008

Kasviner?



Godkväll!

Idag är det lite spännande i köket i skogen. Knaskaninen Egon har fått för sig att han är kökets stiligaste kanin (det är han ju förvisso, eftersom han är den enda kaninen i vårt kök). Problemet är att han uppvaktar våra marsvinsdamer lite väl intensivt just nu. Vi funderar vad det resultatet skulle kunna tänkas heta, kasviner kanske. Tur att naturen ordnat så att olika arter inte kan fortplanta sig.


Vet inte om jag berättat om kökets invånare tidigare, men här kommer de: marsvinsdamerna som flyttade in sommaren 2006 och den utmobbade kaninen som skuttade in i vårt liv via en allergisk Niklas och landade hos oss ett år senare. Marsvinen Teddy och Sotis höll på att bli mycket kortvariga då det visade sig att sonen D som köpt dom inte tålde deras huvudsakliga födoämne: hö. Vi har dock löst problemet så att vi i skogen plockar blåbärsris hela sommaren och torkar. Det äter dom istället för hö. Men vilken katastrof det var innan vi kom på att det faktiskt funkade...

Även Egon livnär vi på ris så det blir ganska mycket vi (läs jag...) plockar på en säsong, man vet ju inte hur det blir med snö och sånt heller.

Som sagt, just nu är marsvinen förmodligen brunstiga, eftersom kaninen är så intensiv i sitt uppvaktande. Annars är dom väldigt bra med varandra och klarar att springa lösa på golvet tillsammans och gömma sig i och under saker som alla frikostigt lämnar lite här och där. Kaninen gillar att gå på upptäckstur även i resten av huset och glömmer vi att stänga grinden så kommer han ljudlöst hoppande och kollar vad vi gör.
Han gillar att hålla koll på vad tjejerna gör när dom är på besök i hans bur, dom käkar gärna av hans pellets, trots att dom har precis samma i sin egen bur...
Förbjuden frukt kanske smakar bättre även i djurvärlden?
Vi tycker att det är lite trevligt med djur omkring oss, även om det ibland bllir lite pyssligt när man ska någonstans, dom klarar sej ju inte själva mer än över dagen eller så.
Ibland far kaninen runt fötterna på en så där som en muspekare på datorn, ni vet en sån som man kan hitta ibland som följer efter muspekaren när man för musen över skärmen.
Och marsvinen, dom tjuter högt när man tar i dörren eller kylskåpet. I somras var dom så vana att jag hade mat med mig varje gång jag kom in att dom började skrika redan när jag gick uppför yttertrappan. Dom lärde sig att maskrosor och färskt gräs förvarades i garaget och talade högljut om att dom var hungriga så fort någon öppnade den dörren också. Marsvin har väldigt bra hörsel. Dom lär sig väldigt fort vad som låter som om det ska komma godisar. Skär något på skärbrädan, då vankas det gotter.. PIIIP PIIIIP!!!
Morötter är väldigt gott också, men tjatigt såhär på vintern - maskrosor är mycket godare, och kattgräs!! MMM
Nu tar vi sista utfodringen.
Tjingeling// M

1 kommentar:

Anette sa...

Hej Marie

Vad roligt det är att läsa om hur ni har det med era djur. Och hur djuren (oavsett ras) manipulerar oss människor....
Våra hundar uppför sig ungefär likadant. Kommer jag hem från affären så är det två hundar som först av alla ska kolla vad som finns i kassarna.
Öppnas den där speciella lådan i byrån i hallen så kommer de flygande och vet att det är dags att gå ut och gå. HUR kan de höra skillnad på vilekn byrålåda man öppnar?

ha en bra dag och ett fortsatt skönt lov..