fredag, februari 29, 2008

Tjejdag i full fart



Ibland går allt bara som på räls. Man gör och sedan följer det ena på det andra och går liksom bara i ett. Någon som inte fattar vad jag menar?
Jo, såhär: igår vaknade jag med en sprängande huvudvärk, men eftersom det är sportlov och jag hade bestämt mig för att vi skulle en massa saker så var det inte läge att känna efter. Bara att sätta igång. Efter en lat frukost och ett misslyckat försök att gå ut och gå (skorna var fortfarande blöta efter promenaden i ösregnet dagen innan) så lastade vi in oss i bilen, Dotter och jag. En tur till Hedlandet, Mariefred, en liten sväng på ungefär en timme enkel resa. Vi brukar alltid börja med att vara så osams och griniga, men när vi väl kommer iväg brukar det bli bra. Dagens tur var inget undantag kan man säga. Det såg jätteskönt ut ute men när vi väl kom ut i bilen så var det visserligen soligt som katten men kallt !!
Väl på plats så var humöret på topp och visserligen så tyckte vi nog att det var ganska tomt och urplockat men vi handlade på oss en hel massa grejor. Det kommer att bli en hel del förändringar i hemmet i skogen kan vi väl konstatera. Bra priser men inte på allt.
På hemvägen stannade vi till på McD och åt en snabb försenad lunch. Onyttigt men väl behövligt.
Hemma var det bara att sätta igång med middag och så ut för en kvällspromenad. Vet ni om att jag gått mer än 100 mil!!! På vår vandring till Paris som startade i november. Vi tycker det är himla bra jobbat.
Efter promenaden kom så äntligen veckans höjdpunkt...
SPA-kvällen, den började med dusch och insmörjning, därefter ett varmt skönt fotbad med fotsalt och tillhörande fotsmörja, på med sovstrumporna. Dottern M hade mojat ihop en ansiktsmask efter två recept vi hittat på nätet. Vi kunde inte bestämma oss för om vi skulle ta den ena eller den andra så hon fick kombinera de två. Sen satt vi i soffan med gurkskivor på ögonen och fötterna i blöt och grönt klet i hela ansiktet á la Lasse Åbergs sällskapsresa...
Med undantag för den förtjusande lilla strutten då...

Efter en dag full med aktiviteter av ollika slag var det rätt skönt att krypa i säng med en n y sovtröja från Heldandet, varm och ren och len och doftande. Det gör vi säkert om någon annan dag, både Hedlandet och spakvällen..

Ser att solen är på G idag också, bäst att gå ut en sväng. Dom hotar med regn och rusk igen.

Ha en bra dag // M

Inga kommentarer: